divendres, 23 de març del 2018

Donuts (Recepta sorpresa)

INGREDIENTS: 
  • 500g de farina
  • 80g de sucre
  • 5g de sal
  • 25g de llevat fresc
  • 230 ml d'aigua
  • 1 ou petit
  • 40 g de mantega pomada

Per la cobertura:

    • xocolata per postres blanca
    • xocolata per postres negra
    • fideus de colors 
    • fideus de xocolata. 


    1: Esmicolem el llevat dins la farina i ho barregem bé. Després hi afegim el sucre i la sal.
    2: Batem l'ou i l'afegim a la mescla anterior juntament amb l'aigua.
    3: Ho amassem uns 5-10 minuts i hi afegim la mantega.
    4: Continuem treballant la massa fins que no s'enganxi a les parets del bol. Es pot fer a mà (seria el mètode més tradicional) o amb alguna màquina. Si ho feu amb les mans (ja sigui perquè no teniu màquina o perquè us fa més gràcia) us aconsello que us les enfarineu bé.
    5: Fem una bola amb la massa i la deixem reposar tapada amb un drap durant 1 hora, o fins que hagi doblat el seu volum.
    6: Una vegada la massa ja ha fermentat, l'estirem amb un corró (o qualsevol altre instrument que pugui fer aquesta funció) fins que tingui un gruix d'un centímetre més o menys. Ja veureu que costa una mica, la massa és molt elàstica i es resisteix a estirar-se.
    7: Amb algun estri rodó que pugui tallar anem fent les rodones i els típics forats dels donuts. Els deixem reposar una mitja horeta més.
    8: Finalment fregim els donuts amb oli d'oliva. Es couen bastant ràpid, o sigui que compte no se us cremin. I els deixem refredar sobre paper absorbent per treure l'oli sobrant.


    Aquell dia vam fer donuts i estaven menjant el David i la Nerea.

    Aquí estaven menjant la Cris i la Maria Jose.

    Aquest és el resultat final. 


    BON PROFIT!!!!!!

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada