INGREDIENTS:
1 paquet d’oblees petites
100 g de tonyina amb oli d’oliva verge extra
5 tomàquets
1 ceba picada
1 ou dur
10 olives veres
4 pebrots
Oli d’oliva verge extra suau
Sal
Pebre negre
Preparació de les crestes de tonyina:
- Per fer-l’ou dur, escalfar aigua i, quan comenci a bullir, baixar el foc i posar-hi l’ou. Coure’l a foc lent durant 10 minuts, evitant que bulli l’aigua perquè no es trenqui l’ou. Deixar refredar l’ou i pelar-lo. Reservar.
- En una paella amb oli, daurar la ceba picada durant 10-15 minuts.
- Afegir el tomàquet pelat, sense llavors i tallat en macedònia, és a dir, en dauets petits. Salpebrar, afegir una cullerada petita de sucre i deixar evaporar l’aigua que portava el tomàquet fins obtenir una bona pasta.
- Retirar l’excés d’oli que pugui portar la tonyina i afegir-la esmicolada a la paella.
- Treure el pinyol de les olives i talla-les a trossos petits. Picar també l’ou dur, les anxoves i els pebrots del piquillo i posar-ho tot a la paella.
- Coure un parell de minuts i deixar refredar.
- Per fer les crestes de tonyina, agafar una oblia, posar-hi una cullerada del farcit al mig, tancar-la sobre ella mateixa i segellar les vores amb l’ajuda d’una forquilla.
- Fregir les crestes de tonyina per immersió en oli d’oliva verge extra de gust suau, ben calent, fins que estiguin rosses.
- Un cop fregides, reservar les crestes de tonyina a sobre de paper absorbent per treure l’excés d’oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada